Верски мозаик Србије: Устоличење Епископа нишког г. Арсенија (РТС2, 3. септембар у 11,40 часова)

Увели смо у трон младог Епископа, пуног вере и љубави! Примите га као духовног оца који ће се за вас Богу молити и све вас Господу приводити!

Верски мозаик Србије - РТС 2, недеља, 3. септембар 2017. године у 11,40 часова

Торжественост литургијског чина увођења у трон новог епископа осликава значај који не само локална црквена заједница него и Православна Црква у целини даје ступању у првосвештеничку службу новог епархијског архијереја. О томе ће се најбоље осведочити гледоци нове епизоде „Верског мозаика Србије“ која је у целини посвећена чину увођена у трон епископа нишких Преосвећеног Владике г. Арсенија (Главчића) извршеном 3. августа 2017. године у Сабoрној цркви у Нишу.

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј. О угледу новог Епископа нишког сведочи и чињеница да су Светејшем Патријарху, заједно са многобројним архијерејима Српске Православне Цркве, саслуживали и угледни епископи и презвитери из Антиохијске Патријаршије, Бугарске Патријаршије, Атинске Архиепископије и Кипарске Архиепископије.

Поучавајући христољубиви народ Ниша и Епископије нишке који је испунио Саборни храм, Светејши Патријарх г. Иринеј је рекао: -Увели смо у трон епископа нишких младог Епископа, пуног вере и љубави, пре свега према Богу и према Цркви својој и народу којем ће бити пастир и духовни вођа. Молим вас да га примите као духовног пастира и духовног оца, који ће се за вас Богу молити и све вас Господу приводити.