Верско добротворно старатељство повело прву групу деце са Косова и Метохије на летовање

Верско добротворно старатељство, архиепископије београдско-карловачке, по благослову Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија и уз помоћ Његовог преосвештенства епископа хвостанскога Г. Атанасија, организовало је летовање за децу са Косова и Метохије. Благодарећи доброти и спонзорству београдске фирме ''Београдмонтажа'' и њиховом директору Г. Драгану Урошевићу, који су већ дуго ангажовани на изградњи храма Св. Саве на Врачару и који су и његови велики добротвори, двадесеторо деце расељене са Косова и Метохије у Реснику, отпутовало је у луксузни хотел ''Борик'', на острву Корчула на хрватском приморју. Децу прате три васпитача, вероучитеља и свештеник Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства.

Током десетодневног боравка на Корчули, родном месту Марка Пола од 31. јула - 09. августа, деца ће свакодневно похађати часове верске наставе, обилазити знаменитости места, тврђаве, храмове римокатоличке цркве, у којима се чувају повраћене византијске иконе и православни храм захумско-херцеговачке епархије на самом острву.

Друга група од двадесеторо деце из центра за избегле и расељене са Косова и Метохије у Реснику, за Корчулу полази 07. августа и остаће до 16.августа.

Трећа група деце из Грачанице и Косова Поља, у пратњи вероучитеља из Београда, Верског добротворног старатељства и о. Драгише из Косова Поља, полази 21. августа и боравиће на Корчули до 31. августа.

Поред ''Београдмонтаже'', која је поклонила ваучере у хотелу ''Борик'' за децу и васпитаче, акцији су се прикључили и београдско аутосаобраћајно предузеће ''Ласта'', која је спонзорисала превоз и фирма ''Вест инвест'', која је уплатила израду пасоша за децу.

Прва група деце је изузетно задовољна својим боравком на Корчули, те не крију одушевљење а њихови родитељи су неизмерно захвални свим дародавцима.