Верско добротворно старатељство проследило помоћ избеглима и расељенима са Косова и Метохије

Чланови Милосрдне секције Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке посетили су у среду 21. априла 2010. год. тзв. ''непризнати'' избеглички центар у Реснику где живе Срби расељени углавном из три општине Косова и Метохије; из Пећи, Клине и Истока. Многољудни центар у Реснику од 280 људи има деведесеторо деце. Ова посета, у дане Васкршње радости, била је прилика да се одређена помоћ у гардероби и опреми за бебе дарује овој веселој деци, са којом се чланови Милосрдне секције добро знају од кад су их прошле године водили на море,

Помоћ од скоро једне тоне спонтано је прикупљена захваљујући верницима и братствима храмова Св. Јована Владимира, Медаковић и Св. Ђорђа на Бежанији. Сва су деца добила и по примерак просветно-мисионарских часописа ''Православни мисионар'' и ''Светосавско звонце'' а одрасли житељи кампа по Васкршњи примерак часописа ''Православље''. Као и много пута до сад о. Владимир Марковић је искористио прилику да у разговору са житељима кампа сазна која врста помоћи им је најнеопходнија и на који начин Верско добротворно старатељство најбоље може да настави да им помаже.

Верско добротворно старатељство се и овом приликом захваљује свим оним добрим људима који су помогли Избегличком центру у Реснику, било лично у просторијама ВДС, било преко својих храмова и свештеника и који су спремни да то и даље чине.