Духови - слава новобеоградског насеља Бежанијe

Духови - слава новобеоградског насеља Бежанијe
Духови - слава новобеоградског насеља Бежанијe
Духови - слава новобеоградског насеља Бежанијe
Духови - слава новобеоградског насеља Бежанијe

На дан када Света Црква прославља Педесетницу  и светкује спомен на Силазак Светог Духа на Апостоле београдско насеље Бежанија је прославило своју заветну славу

"У педесети дан по Васкрсењу и десети дан по Вазнесењу излила се обилата благодат Светога Духа на ученике Христове, ииспунила их силом да Христов Закон на земљи утврде: "И кад се наврши педесет дана беху сви Апостоли једнодушно на окупу..." бележи наша Света Црква, и како читамо у Делима апостолским,  тако се и литургијски окупљамо у својим храмовима. 

Саопштење за јавност Црквено-школске општине Светога Саве при храму Светога апостола Томе у Јоханесбургу

Поводом писања Вечерњих новости и новинара Р. Драговића (16. април 2016.г.), краћег филма Бориса Малагурског објављеног на његовој фејс-бук страници (19. мај 2016.г.), писања на сајту „Васељенска“ почев од 6. новембра 2014 г. до 21. маја 2016.г., као и портала „Антицензура“ од  4. марта 2016.г. -  изјављујемо да су све то исфабриковане и неистините информације од стране бившег архимандрита Пантелејмона - Дарка Јовановића  и његове групе, припадника артемијеве секте, с циљем да се дестабилизује рад и укаља углед наше Црквено-школске општине  и нашег свештеника о. Исајла Марковића.

Црквени одбор ЦШО  Светога Саве

Јоханесбург

Вече Свете мајке Ангелине

Са благословом Патријарха српског г Иринеја на Спасовдан, 9. јуна 2016. године, у 20 часова у величанственој крипти храма Светог Саве на Врачару биће приређено „Вече Свете мајке Ангелине“ у славу српске деспотице, задужбинарке и светице Ангелине Бранковић.

У богатом културно-уметничком програму учествоваће Биљана Крстић и „Бистрик“, „Хор Свети Николај српски“ из Нове Пазове, Рајко Петров Ного, Матија Бећковић.