Вести из Епархије горњокарловачке

Вести из Епархије горњокарловачке
Вести из Епархије горњокарловачке
Вести из Епархије горњокарловачке
Вести из Епархије горњокарловачке

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима, а трудом и залагањем парохијана парохије грачачке у Грачацу и мјештана села Медак, у четвртак 22. септембра 2016. године извршено је уређење објекта у порти манастирског храма Усјековања главе Светог Јована Крститеља у Метку.

Овом приликом, парохијани парохије грачачке и мјештани села Медак, заједно са својим архијерем и свештенством сусједних парохија, извршили су радове на заштити дрвених површина од спољних атмосферских прилика, са циљем заштите објекта од пропадања.

У уторак, 27. септембра 2016. године, на празник Воздвижења Часног Крста - Крстовдан, служена је света архијерејска Литургија у храму посвећеном преносу моштију Светог оца Николаја Мирликијског у Блатуши.  Евхаристијским сабрањем на данашњи дан, началствовао је Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим, уз саслужење архимандрита Наума, протојереја Миле Ристића, протојереја Слободана Дракулића и протонамјесника Предрага Сушића.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа горњокарловачког г. Герасима отпочело је унутрашње и вањско  уређење храма у Доњим Кукурузарима. Тренутно се изводе радови на постављању новога стропа и кречење истога. Такође је у припреми извођење лимарских радова на крову храма те постављање олука и уређења бетонске стазе око истога, а све у циљу да би се сачувао овај велики храм од зуба времена који га је нaжалост добро начео.

Извор: Епархиај горњокарловачка