Вести из Епархије крушевачке

Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке

Крушевац - У недељу, 29. децембра 2012. године, Епископ крушевачки Давид је у просторијама Епархије крушевачке угостио градоначелника Крушевца г. Братислава Гашића, г. Миленка Стевановића, директора и власника фирме "Steco" из Бијељине, као и архитекту г. Зорана Опачића.

Љубостиња - На Материце Епископ крушевачки Давид је служио свету Литургију у манастиру Љубостињи крај Трстеника. Епископу су саслуживали свештенослужитељи Архијерејског намесништва трстеничког.

Крушевац - У суботу, 29. децембра 2012. године, у просторијама при Саборној цркви светог Ђорђа у Крушевцу одржано је треће предавање у оквиру Школе веронауке за одрасле. Овог пута предавач је био архијерејски намесник лазарички протојереј-ставрофор Драги Вешковац који је говорио на тему Божића.

Варварин - У уторак, 25. децембра 2012. године, у малој сали Дома културе у Варварину, у организацији Архијерејског намесништва темнићког, одржана је трибина на тему: "Затирање српске ћирилице - план или случај". Предавач је био г. Владимир Меденица, православни философ и власник издавачке куће "ЛОГОС". После предавања приређена је продајна изложба књига.

Извор: Епархија крушевачка