Вести из Епархије крушевачке

Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке
Вести из Епархије крушевачке

У понедељак 30. априла 2012. године, Епископ крушевачки Г. Давид одржао је предавање ученицима средњих школа у Брусу. Сусрет је био у сали Дома Културе у Брусу, а међу пажљивим слушаоцима били су и професори као и председник Општине Брус, господин др Зоран Шљивић са сарадницима.

У суботу 28. априла 2012. године ОШ "Доситеј Обрадовић" из Крушевца прославила је свој 59. рођендан. У сали Народног позоришта у Крушевцу ученици и наставници школе припремили су пригодан програм. Међу гостима били су Епископ крушевачки Г. Давид, Градоначелник града Крушевца господин Драган Јовановић, Начелник школске управе проф. Милан Ђокић, представници локалне самоуправе, директори основних и средњих школа у Крушевцу и др.

У суботу, 21. априла 2012. године, Предшколска установа "Ната Вељковић" прославила је свој дан и 30 година успешног рада. Свечансот је одржана у сали Народног позоришта у Крушевцу. Све присутне, међу којима је био и Епископ крушевачки Г. Давид, поздравила је директорка ове установе госпођа Весна Живковић након чега је уследио програм који су припремили и извели малишани ове установе.

На Марковдан, 8. маја 2012. године Епископ крушевачки Г. Давид служио је Литургију Светог Јована Златоуста у цркви Светог Апостола и Јеванђелисте Марка у Кукљину, уз саслуживање свештенослужитеља овог краја. Након Свете Литургије саборовање је настављено Трпезом Љубави коју су припремили парох кукљински протопрезвитер Далибор Милошевић и верни народ села Кукљина.
По благослову Епископа крушевачког Г. Давида у Парохијском дому Саборне цркве Светог Великомученика Ђорђа у Крушевцу дана 8. маја 2012. године одржано је предавање на тему "Божански програм у творевини - 2. део". Предавач је био протојереј-ставрофор Драгиша Јовановић, сабрат овог храма.

Извор:  Епархја крушевачка