Вести из Горњокарловачке епархије

Вести из Горњокарловачке епархије
Вести из Горњокарловачке епархије
Вести из Горњокарловачке епархије
Вести из Горњокарловачке епархије

На празник Свете великомученице Недјеље, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у селу Млаква у Лици. Овом приликом, Владика се захвалио парохијанима који су добровољним прилозима помогли да се обнови овај прелијепи и мученички храм Свете великомученице Недеље. Радост народа је била утолико већа, јер је задњи пут у овом храму Света Архијерејска Литургија служена 1939. године. Тада је служио свештеномученик Сава, Епископ горњокарловачки. Епископ Герасим је обишао и село Липово Поље и посетио обновљен храм Светога архангела Михаила.

На празник Светог Прокопија, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у Пероју.

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим примо је 21. јула 2012. године Његово Преосвештенство Епископа орског и гајског Г. Иринеја из Оренбургске митрополије Руске Православне Цркве. У поподневним часовима архијерјеи су присуствовали културно-уметничкој манифестацији поводом 355. годишнице досељавања Црногораца у Перој.

Његово Преосвестенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим служио је 22. јула 2012. године Свету Архијерејску Литургију у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком уз саслужење јеромонаха Наума. Епископ је рукопроизвео Борислава Ковачевића,студента друге године Правосланог Богословског Факултета Универзитета у Београду, у чин чтеца.

Извор: Епархија горњокарловачка