Вести из Херцеговине

Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине
Вести из Херцеговине

Горње Храсно - Као што је већ традиција,  људи који су поријеклом из Горњег Храсна, сабирају се  Средопосном недjељом на Светој Литургији, у свом селу око порушеног храма Рођења Светог Јована Крститеља. Тако је било и ове Средопосне недjеље 25. марта 2012. године. Свету Литургију служио је парох чапљински јереј Данило Боро. Послије Свете литургије одржан је помен над спомен  гробницом пострадалих у Другом свјетском рату.

У гатачком саборишту, пред великим бројем слушалаца, Ректор цетињске богословије  протојереј –ставрофор Гојко Перовић,  одржао је предавање на тему О ИЗАБРАНОМ НАРОДУ БОЖИЈЕМ.

Мостар - Представници Епархије захумско-херцеговачке и приморске у саставу:  Епископ Григорије, ђакон Марко Гојачић и Здравко Мркоња, учествовали су на Трећем стонотениском турниру у организацији Меџлисовог Инфо-сервиса за младе, одржаном у Исламском културном центру „Краљ Фахид“ у Мостару. На турниру је учествовало четрдесет осам тенисера, а представници наше Епархије, Марко Гојачић и Здравко Мркоња, на крају су међусобним дуелом одлучили о побједнику турнира, који је послије узбудљивог меча освојио Здравко Мркоња. Главни мостарски имам Салем ефендија Дедовић је уручио пехар најуспјешнијем, и захвалнице свим учесницима турнира.

Билећа - У четвртак, 22.03. 2012., игуман Данило служио је у Билећкој касарни Свету Литургију. Послије Литургије игуман Данило је, у касарни, одржао предавање на тему „ Хришћански пост“. Велики број вјерника који раде у војсци у току Васкршњег поста присуствује светим богослужењима. Овакве прилике су нам увијек корисне да чујемо искуства оних који су свој живот посветили Богу. Игуман Данило увијек са великом љубављу обилази наше војнике, служи са нама и посавјетује нас као наш истински отац и молитвеник пред Господом.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка