Вести из хришћанског света, 19. септембар 2013.

Вести из хришћанског света, 19. септембар 2013.
Вести из хришћанског света, 19. септембар 2013.
Вести из хришћанског света, 19. септембар 2013.
Вести из хришћанског света, 19. септембар 2013.

Његова Светост Патријарх Кирил на прослави поводом освећења јерменске цркве у Москви

Свечаност поводом освећења црквеног комплекса Јерменске Апостолске Цркве одржана је 17. септембра 2013. г. у Москви, у Трифоновској улици.

Врховни Патријарх и Католикос свих Јермена Карекин II началствовао је на освећењу нове цркве Церемонији је присуствовао и Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил.

На Кипру потписан споразум о обнови манастира Светог Апостола Андреја

Развојни програм Уједињених нација (УНДП) потписао је два споразума са Кипарском Црквом и Верском фондацијом кипарских Турака ЕВКАФ, што је окончало дуго одлагане планове да се обнови распуштени манастир Светог Апостола Андреја на полуострву Карпас.

Председница Савета Руске Федерације састала се са поглаваром Грчке Православне Цркве

Председница Савета Федерације Валентина Матвиенко, током званичне посете Грчкој, састала се са поглаваром Грчке Православне Цркве, Његовим Блаженством Архиепископом атинским и све Грчке Јеронимом II.

Средњовековно црквено благо из Хилдесхајма на јесењој изложби у Метрополитен музеју у Њујорку

Немачка катедрала у Хилдесхајму у Доњој Саксонији има једну од најкомплетнијих преживелих примерака црквеног намештаја и блага у Европи, укључујући више средњовековних ремек-дела која су настала између 1000. и 1250. године. Катедрала је проглашена за светско културно наслеђе УНЕСКО-а 1985. године.   Веће реновирање које је у току пружа прилику да Средњовековна блага из Хилдесхајма – изузетна збирка од око 50 црквених експоната, од којих већина никад није била приказана ван Европе – отпутује за Метрополитан музеј уметности, где ће бити изложени од 17. септембра.