Најаве

Епископ бачки др Иринеј: Тајна разликовања Божанске суштине и енергије у Светој Тројици по Светом Марку Ефеском Евгенику

На 64. Сајму књига у Београду у сали Иво Андрић - Хала 1А, 24. октобра 2019. године са почетком у 19 часова биће одржана промоција дела Тајна разликовања Божанске суштине и енергије у Светој Тројици по Светом Марку Ефеском Евгенику, аутора Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја.

Промоција монографије „Саборна црква Светог оца Николаја - Сремски Kарловци“

На 64. Сајму књига у Београду у сали Васко Попа - Хала 1А, 24. октобра 2019. године са почетком у 14 часова биће одржана промоција монографије Саборна црква Светог оца Николаја  - Сремски Kарловци.

Епистемологија Светог Јустина Поповића

Институт за филозофију и друштвену теорију, сала на IV спрату, 22. октобар 2019. године у 12 часова

Свeти Јустин (Поповић) један је од најзначајнијих теолога, филозофа и светитеља Српске Православне Цркве. Некадашњи професор Богословског факултета у Београду, који је одлуком комунистичких власти искључен из наставе и осуђен на кућни притвор у манастиру Ћелије код Ваљева, провео је више од 30 година делујући као духовник, свештенослужитељ и плодни писац. Његова сабрана дела издао је манастир Ћелије, у коме се данас налазе његове свете мошти.