Најаве

Трг од ћирилице: Тајна језика у Светом писму и Цркви Христовој

На Тргу од ћирилице у Херцег Новом у недељу, 18. августа 2019. године, одржаће се вече посвећено јубилеју осам векова самосталности Српске Цркве на тему Тајна језика у Светом писму и Цркви Христовој – језик, мисија, автокефалија језиком и писмом ћирилометодијевске мисије до светосавске црквене самосталности и просвете.

У програму учествују: др Зорица Никитовић (Бања Лука), Данијел Дојчиновић (Бања Лука), др Наталија (Бојницка) Видмаровић (Загреб). Одломке средњовековних писаца произнеће Жељко Грбавчевић а у музичком делу наступиће хор „Свети Сава“ из Новог, хор „Бранислав Нушић“ из Косовске Митровице. Програм Трга од ћирилице почиње у 21 час на Тргу херцега Стјепана.

Фестивал хришћанске културе у Зајечару

Епархија тимочка и град Зајечар су домаћини четвртог Фестивала хришћанске културе од 5. до 15. септембра 2019. године.

Фестивал се и ове године одржава у организацији Епархије тимочке, уз подршку Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде, Министарства културе и града Зајечара. Отварање прве фестивалске вечери предвиђено је за 5. септембар 2019. године. Фестивалски дани биће богати бројним духовним и културним садржајима.