Ви идите, ја нећу!

Ви идите, ја нећу!
Ви идите, ја нећу!
Ви идите, ја нећу!
Ви идите, ја нећу!

У препуном амфитеатру Православног богословског факултета Универзитета у Београду приказан је филм о страдању српског народа на Косову и Метохији, под називом ''Ви идите, ја нећу'' аутора хаџи Александра Ђуровића.

Студенти и гости су имали прилику да виде потресне исповести и приче о страдању хришћана од 1999. године до данас. Православни богословски факултет имао је изузетну част да угости Његово Преосвештенство Епископа пакрачко-славонског г. Јована, који је након пројекције филма поделио своје утиске са публиком с обзиром да је био учесник и сведок немилих догађаја који су задесили наш народ у рату за Косово и Метохију, а потом и као викарни епископ Његове Светости са седиштем у Пећкој Патријаршији. Као пастир једне од Епархија које је задесила трагична судбина у последњем рату деведесетих година, али и у свим претходним ратним збивањима, Владика је говорио и о страдању Срба у логору смрти Јасеновац и у свим осталим крајевима где су Срби страдали и страдају, истичући да треба да градимо будућност сећајући се жртава, попут јеврејског народа.

Владика Јован је додирнуо и нека актуелна питања у свету, попут страдања хришћана у Либану и Сирији али и питања положаја хришћана у неким исламским државама попут Ирана. Посетиоци су имали прилику да постављају питања Преосвештеном Епископу и редитељу хаџи Александру Ђуровићу. Филм ''Ви идите, ја нећу'' је заснован на књизи ''Љетопис новог Косовског распећа'' аутора Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приморског г. Амфилохија.

Извор: Православни богословски факултет Универзитета у Београду