Видовдански концерт: Србија се роди

Православно спортско друштво Света Србија приређује свечани Видовдански концерт Србија се роди, у недељу, на Видовдан 28. јуна од 18 часова на Летњој сцени Великог равелина Калемегданске тврђаве у Београду. 

Изворна народна песма, појање, беседништво, гусле, драмски и музички уметници пружиће празнични доживљај на Летњој сцени до Природњачког музеја. Учесници у програму су Хор Симонида из Грачанице, Музички састав Метох при манастиру Сланци, Руски женски вокални ансамбл Роса, Музички састав Света Србија и деца спортисти Православног спортског друштва Света Србија.

Престони град српске државе и свих Срба, сада већ традиционално празнује Видовданским концертом. Видовдан је дан завета и опредељења за Царство небеско, за Свету Србију, која ће нас дочекати  у осмом непролазном дану, вечном Видовдану.  Видовданским концертом Србија се роди негујемо живу традицију, уњедрену у најлепшим вредностима народа. Од предака примљен Кнежев Косовски завет предајемо потомству, чувајући национално памћење као суштину нашег идентитета. 

Србија се роди је поздрав и покрет који је ПСД Света Србија установило у сврху одбране права и слободе на стваралачки изражај бића, изградњу и рађање. Све у складу са својом мисијом да делује са високом друштвеном свешћу и одговорношћу према отаџбини и нараштајима који долазе. Стога су сви догађаји у организацији Православног спортског друштва Света Србија и сви капацитети обједињени управо под именом Србија се роди

Овог Видовдана 2020, када нам је Газиместан, као и сваки Божји дан у срцу,  посебно су наше мисли и молитве са српским народом Црне Горе који брани своје светиње и основно људско право на исповедање вере, па ће тематика догађаја великим делом бити испуњена поруком: Не дамо светиње! 

Миљан Ћеранић, директору ПСД Света Србија