Видовдански скуп у Кабрамати и Бониригу

Видовдански скуп у Кабрамати и Бониригу
Видовдански скуп у Кабрамати и Бониригу
Видовдански скуп у Кабрамати и Бониригу
Видовдански скуп у Кабрамати и Бониригу

У недељу, 24. јуна 2012. године, у историјском саборном храму Светог Великомученика Георгија у Кабрамати служена је Света Архијерејска Литургија и помен Косовским јунацима као и свим Србима палим на брани вере православне и имена српскога од Косова до данашњих дана.

Литургију је служио Преосвећени Владика Иринеј а саслуживали су му старешина кабраматске цркве протојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић, други парох кабраматски јереј Ђорђе Веселиновић, архиђакон Силуан (Мракић), и ђакони Немања Мрђеновић и Петар Мракић. Интересантно је напоменути да је по благослову Владике Иринеја беседу на Литургији одржао ђакон Немања Мрђеновић.

У препуном храму окупио се и велики број деце који при овој парохији похађају школу српског језика и веронауке, а који су истога дана наступили и на добротворном скупу у Српском центру у Бониригу. Поред деце из школе "Вук Караџић" која делује при кабраматском храму, у Бониригу су наступиле и фолклорне групе неколико сиднејских Црквених општина, као и група "Равна Гора", из Српског центра, која је практично са овог наступа кренула на туренју по Србији и Републици Српској.

Преосвећени Владика Иринеј је такође након Литургије посетио Српски центар Бонириг у коме се окупио велики број нашег народа да у оквиру обележавања предстојећег великог празника, Видовдана, сакупе нешто средстава како би помогли напаћени српски народ на Косову и Метохији. Захваљујући дарежљивости Срба у Сиднеју, који, као и сав наш народ у Аустралији, заиста одваја не од вишка него од жртве, опет је сакупљена значајна сума о чијим детаљима ће Српски центар посебно обавестити ширу јавност.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска