Виртуелна посета саборним храмовима у Нишу

У част обележавања 200 година старог Саборног храма у Нишу, а у организацији Радија Глас Православне Епархије нишке, верном народу широм света сада је омогућена виртуелна посета двема нишким светињама - Саборном храму Силаска Светог Духа на Апостоле и старом Саборном храму Сабора Светих Архангела.

За израду виртуелене шетње задужен је г. Мирослав Ивановић, а материјал је настао непосредно после централне прославе великог јубилеја малог Саборног храма.

Радио Глас ће уложити напоре да се преко што више сајтова прикаже ово истинско духовно благо богоспасаване Епархије нишке.

Велики Саборни храм у Нишу, до подизања храма Светог Марка у Београду, био је највећи Саборни храм у Србији, док је стари Саборни храм у Нишу још од подизања био симбол непоколебљиве вере српског народа у Господа и жеље да упркос свим тешкоћама подиже храмове Њему у славу и част.

У години обележавања два века те нишке светиње завршена је комплетна рестаурација храма са благословом и уз залагање Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија и велики труд братства храма на челу са старешином протојерејем-ставрофором Браниславом Цинцаревићем.

Лепота оба нишка храма сада је доступна у било ком делу света кликом на банер на сајту Радија Глас Православне Епархије нишке или путем овог линка.

Извор: Радио Глас Епархије нишке