Вирус корона: Папа донира 100.000 евра италијанском Каритасу

Папа Фрања је дао 100.000 евра италијанском Каритасу као гест охрабрења онима који болујуод вируса корона у Италији. Италија јеи надаље земља са највећим бројем потврђеих случајева  овог вириса  у Европи. У среду италијанска влада даље је пооштрила ограничења наредивши затварање свих продавница осим апотека и продавница хране.

У овој атмосфери све веће бриге, папа Фрања је послао поклон од 100.000 евра италијанском Каритасу. Он је дао донацију преко Дикастерије за интегрални људски развој, чија је мисија, осим других ствари, да промовише солидарност са онима који су рањиви.

У среду је Дикастерија објавила изјаву за штампу у у коме објашњава како је поклон израз „духовне блискости и очинског охрабрења људима који пате од садашње епидемије, и свима онима који воде бригу од њима“ Светог оца. Новац је средство да се помогне италијанском Каритасу у пружању основних средстава у корист сиромашних и најрањивијих чланова друштва. Бискупијски и парохијски центри Каритаса у Италији руководе народним кухињама, склоништима за бескућнике, спаваоницама итд.

Италијански Каритас, заједно са Заједницом Светог Еђидија, упутили су заједно апеле да се не напуштају сиромашни и они који су у ризику, посебно у ово време.

Извор: Vaticannews.va (с енглеског Информативна служба Српске Православне Цркве)