Више од 21.000 долара прикупљено за подршку трудницама у Букурешту

Кампања за финансирање новог центра за подршку трудницама успела је да прикупи више од 90% финансијских средстава за оснивање и рад центра, и то у року од само два месеца.

Тако је прикупљено 21.070 долара од потребних 23.280 долара, извештава новинска агенција Базилика. Ово је највећи износ икад јавно прикупљен од приватних лица за центар за подршку трудноћи, а кампања ће се наставити све док не постигне свој коначни циљ.

Донатор је центру подарио икону Матере Божје „Заштитница нерођених."

Координаторка кампање Александра Надане је изјавила : „Шта обједињује ове људе? Одговор на ово питање добила сам данас када је неко подарио ову посебну икону Матере Божје „Заштитнице нерођених“ Центру Свете Јелене:са  жељом да руке љубави Божје буду испружене према женама у кризним трудноћама и према њиховој деци."

Даровану икону је изобразио православни хришћанин из САД који сматра да му Пресвета Богородица помаже у борби за одбрану дара живота и добро жена. Наглашава да је Пресвета Богородица духовна мајка свим људима, рођенима и нерођенима.

Центар је назван у част Свете Јелене, „која је родила и одгајила човека који је променио лице света, светог цара Константина“.

Центар Свете Јелене пружаће краткорочну подршку пре рођења и у првим месецима после рођења. Требало би да буде у стању да пружи психолошку и материјалну помоћ за око 1.500 жена сваке године. Планирано је да нови центар буде отворен 16. августа ове године.

Извор: Basilica.ro (са енглеског Информативна служба СПЦ)