Владе Дивац у Аустралији

 Владе Дивац у Аустралији

Прослављени српски кошаркаш и председник Олимпијског комитета Србије, господин Владе Дивац, познат је и као велики хуманиста који годинама са успехом води хуманитарни фонд Ана и Владе Дивац који се бави обезбеђивањем смештаја за избеглице у Србији. Управо тим поводом Владе Дивац ће у јануару посетити и Србе на Петом континенту, односно у Аустралији и Новом Зеланду. Већ 22. јануара 2012. године Владе ће бити на Светој Архијерејској Литургији у цркви Светог Архиђакона Стефана у Рути Хилу одакле ће се упутити у Српски центар Бонириг где га очекује права мала српска "олимпијада". Наиме, Владе ће у Бониригу започети своју прву хуманитарну акцију у Аустралији. У меморијалној сали Дража Михаиловић приказаће се кратки документарни филм о његовом хуманитарном фонду, након чега ће се и он обратити кратком беседом на шта ће се надовезати наступ најбољих фолклорних група Сиднеја и околине.

Већ од раног јутра на спортским теренима у Бониригу одржаваће се турнири у малом фудбалу и кошарци а наступиће и каратисти као и други српски спортисти. Ово је отворени дан српског спорта тако да су добродошли сви они који се баве спортом, воле спорт или једноставно желе да помогну свом народу у невољи. Они који желе да се укључе у фолклор могу да се јаве господину Горану Николићу на 0416 175 428, за мали фудбал Драгом и Жулету на 0415 358 616 а за кошарку Стевану Шипки на 0401 719 637. Владе ће уручити пехаре најбољим спортистима и провести пријатне тренутке са свима који се тог дана саберу у Бониригу а сав приход иде за потребе хуманитарног фонда.

На Светога Саву, 27. јануара 2011. године Владе ће посетити аустралијску престоницу Канберу где ће присуствовати црквеној слави у храму Светог Саве на Фареру а затим и на хуманитарном ручку који приређује Амабасда Републике Србије у сарадњи са Митрополијом аустралијско-новозеландском СПЦ. Следећег дана Владе ће заједно са митрополијском омладинском организацијом "СОЈА" учествовати у хуманитарном програму у хотелу Хилтон у Мелбурну а заинтересовани могу више информација да добију преко електронске поште: Goran.Gambiroza@vu.edu.auОва адреса ел.поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Владе Дивац ће бити присутан и на великом светосавском фестивалу у манастиру Светог Саве у Илајну, 29. јануара 2012. године где ће такође сакупљати прилоге за фондацију а из Илајна се сели за Нови Зеланд, однсно Окланд где ће се 05. фебруара одржати хуманитарни дан, након освећења новог иконостаса у храму Светог Краља Милутина.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска