Владика Атанасије посетио Војну гимназију

Владика Атанасије посетио Војну гимназију

Начелник  Војне академије, генерал-мајор  Младен Вуруна, бивши начелник  Војне академије генерал-мајор  Видосав Ковачевић и начелник  Војне гимназије, пуковник Милан  Стевић, уприличили су у Војној гимназији сусрет са изабараним Епископом бихаћко-петровачким г. Атанасијем у знак захвалности за изузетно плодну и успешну сарадњу која се протеклих година одвијала између Одбора за верску наставу Архиепископије београдско-карловачке, на чијем је челу био владика Атанасије, и војнопросветних институција у Београду.

Током пријатног сусрета  истакнут је историјски значај  свега што се кроз институционалну  сарадњу постигло у Војној  академији и Војној гимназији. Изражена је велика благодарност владици Атанасију на његовом личном несебичном труду које је улагао како би сарадња дала што боље и веће резултате. Епископ Атанасије је истакао велику радост што је имао прилику да кроз образовање пружи пуну подршку младим људима у војсци и што је ова сарадња допринела целовитијем развоју личности будућих српских официра.

Сарадња је успостављена увођењем наставе Православног катихизиса у Војну гимназију  школске 2007/2008. године. а озваничена потписивањем споразума о сарадњи. Недавно је свечано прослављен и јубилеј 5 година сарадње у Војној гимназији.