Владика Атанасије служио Литургију и молебан за почетак школске године на Војној академији

У Спомен храму Св. Саве на Врачару, Светом Архијерејском Литургијом, којом је началствовао Епископ хвостански Г. Атанасије, викар Патријарха српског Г. Иринеја, свечано и молитвено обележен је крај школовања нових потпоручника српске војске и почетак новог наставног годишњег круга војних гимназијалаца. Данашњим поводима сабрали су се сви дипломци Војне академије са својим старешинама. Предводио их је пуковник др Илија Кајтез, редовни професор на овој високошколској установи и потпуковник Саша Алмажан, комадант кадетског пука. Са њима су били и ученици Војне гимназије на челу са својим старешинама.

Владици Атанасију су саслуживали архимандрит Данило, протојереји-ставрофори др Радомир Поповић, Драгомир Убипариповић, Радивоје Панић, старешина храма, Миодраг Поповић и јереј Јован Бабић, војни секретар епископа Атанасија, и четворица ђакона.

Већина присутних питомаца и ђака је показалa љубав и приврженост својој вери тиме што је узело учешћа у Св. Тајни причешћа.

Прочитана је благодарствена молитва поводом завршетка школовања нових српских официра и прозбена молитва за ђаке Војне гимназије.

У својој беседи, владика Атанасије подсетио је младе снаге наше Војске на непресушне ризнице које поседује наша света вера и честитао им на показаној храбрости и одлучности да после великог прекида, отворе врата тих ризница и користе вишевековна блага нашег свенародног искуства. Додао је да сваки успех наше Војне академије и Војне гимназије је на радост сваком искреном родољубу. Честитао је новим потпоручницима на великом успеху, а њиховим млађим следбеницима пожелео много успеха на њиховом путу. О. Радивоју Панићу и братсву храма Св. Саве се захвалио на сталној подршци коју пружају у мисији образовања војног подмлатка.

Потпуковник Саша Алмажан захвалио се Српској Цркви на несебичном старању и бризи за кадете Војне академије и ђаке Војне гимназије и изразио задовољство постигнутим нивоом сарадње ових институција.

После Литургије, уважени гости су уз коктел продужили сабрање у радости и благодарности Богу за тренутке које им је подарио.