Владика Фотије: Веронаука у школама сведочи праве вредности

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Фотија 19. јуна 2020. године у црквеној сали при Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Добоју одржан је радни састанак са директорима средњих школа шире добојске регије.

-Веронаука у школама сведочи праве вредности до којих је данас тешко доћи у мору кича и бижутерије које нам се намећу у друштву', рекао је владика Фотије који је отворио састанак речима о значају православне веронауке у средњошколском систему у Републици Српској.

Ућешће на веома конструктивном састанку узели су и г. Предраг Дамјановић, директор Републичког педагошког завода Републике Српске; г. Славољуб Лукић, саветник за православну веронауку при Републичком педагошком заводу; као и чланови Канцеларије за верску наставу Епархије зворничко-тузланске.

Циљ састанка био је размена искустава директора школа са присутнима по питању извођења наставе веронауке у средњим школама, однос вероучитеља према раду, као и број ученика који похађају часове веронауке. На опште задовољство свих присутних, чули су се само позитивни коментари о раду вероучитеља, извођењу наставе и учествовању у ваннаставним активностима у школама.

Трећа година од увођења веронауке у средње школе доноси и нове изазове пред вероучитеље  а сви су сагласни да ће се вероучитељи који предају у средњим школама са успјхом сусрести са њима. Број ученика који се изјашњавају да похађају часове веронауке сваке године се повећава, што говори о озбиљном приступу у раду вероучитеља. Закључак са састанка је да оваквих или сличних сусрета треба бити више, како би се још више унапредио рад на добро заједнице.

Канцеларија за верску наставу Епархије зворничко-тузланске

Извор: Епархија зворничко-тузланска