Владика Фотије служио у Имотском

Владика Фотије служио у Имотском
Владика Фотије служио у Имотском
Владика Фотије служио у Имотском
Владика Фотије служио у Имотском

Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Фотије служио је свету архијерејску Литургију у цркви Успења Пресвете Богородице у Имотском. У беседи након свете службе епископ Фотије је верницима говорио о светој тајни причешћа као суштини наше вере:

-Сав наш подвиг, молитве и труд, све сузе, исповести, покајања и распињања имају за смисао да се достојно причестимо и да се сам Христос усели у нас, наша срца и душе. Циљ светих богосложења јесте да ми постанемо обожене личности и храмови Духа Светога. Света Литургија траје кратко, али као да је у њој садржана цела историја тамо доживљавамо све празнике. Зато треба свој живот да устројимо тако да се сваки следећи пут причестимо још достојније, јер тело и крв Христова којима се причешћујемо на Литургији представљају тајну вечног живота и тајну нашег спасења.

-Није добро да нам недељом и празником иједан посао буде пречи од доласка на богослужење, јер је оно неопходно за нашу душу. Сједињење са Христом неопхопдно је да бисмо постали обожен народ који даје велике научнике, попут Николе Тесле и светитеље као што је био Свети Сава, рекао је Епископ.

Извор: Епархија далматинска