Владика Иларион прославио имендан

Владика Иларион прославио имендан
Владика Иларион прославио имендан
Владика Иларион прославио имендан
Владика Иларион прославио имендан

Светим евхаристијским сабрањем верних на празник Преподобног Илариона Великог, 3. октобра 2016. године, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион прославио је имендан са свештенством, свештеномонаштвом, гостима из других Епархија и сабраним верницима.

Славски колач поводом имендана, владика Иларион је преломио са архимандритом Козмом, игуманом манастира Буково, који је у поздравној беседи честитао Владики имендан и пожелео му добро здравље и успех у вођењу богомчуване Епархије тимочке. Владика је захвалио на честиткама рекавши да се у Цркви узносе молитве за све људе, оне који су присутни на богослужењима и оне који су ван цркве, јер смо позвани да сви једно будемо и живимо у истини, правди и закону Божјем. -Свима нам је пример Свети апостол Павле који је исповедио свој живот као гонитељ хришћана, о чему смо слушали приликом читања данашњег Апостола, а знамо да је потом постао највећи проповедник наше вере. У данашње време се дешава да неки људи у Цркви због своје такозване ревности губе благодат Божју, јер је њихова ревност лажна умишљена побожност, једно је спољашња форма, а друго суштина хришћанског живота, поручио је владика Иларион.

-Ми који смо у Цркви треба да се чувамо да не будемо само споља хришћани. Сви такви треба да се запитају где греше, а лек је једноставан - треба сагледати себе, а не осуђивати друге и гледати шта они раде. Својим исправним животом обрадоваћемо Господа, а такав је био свети живот Преподобног Илариона кога данас прослављамо, његовим и молитвама свих светих нека нас Господ помилује и спасава, рекао је Владика.

Извор: Епархија тимочка