Владика милешевски Атанасије предводи литију у Пљевљима

Пљеваљски одбор за одбрану светиња саопштио је да ће Преосвећени Епископ милешевски г. Атанасије вечерас у Пљевљима служити молебан и предводити литију градским улицама. Саопштење Одбора о томе преносимо интегрално:

„Браћо и сестре, у име сабора православног народа пљеваљског краја Одбор за одбрану светиња и вечерас у духу хришћанске љубави позива Пљевљаке да се саберу на молитви у цркви Свете Петке. Молебан ће служити Његово Преосвештенство Епископ милешевски Атанасије и предводити велику литију улицама Пљеваља. Одбор за одбрану светиња изражава своје неизмјерно поштовање према вјерном народу Пљеваља и околине који достојанствено и без најмањег инцидента данима и ноћима брани своју Цркву и њену имовину. Пут којим смо кренули у одбрану светиња је наше завјештање својим прецима и потомцима.

Властима отворено и недвосмислено поручујемо да ни у једном моменту не помисле да ћемо одступити са овог светог пута, да се уразуме, повуку спорни закон и дозволе нам да у миру и братској слози и љубави прославимо Рођење Богомладенца Христа. Наша борба за своја елементарна људска права није уперена ни против кога осим против неправде! Посебно захваљујемо нашој браћи исламске вјероисповијести који нас из дана у дан подржавају у све већем броју и тако показују на дјелу вјековну традицију суживота народа двије вјере у нашем граду.

Одбор за одбрану светиња позива предсједника Општине Пљевља Игора Голубовића да изађе у литију са својим народом и да тако јавно покаже да је у овим тешким временима уз свој народ и уз своју Цркву“, стоји у саопштењу.

Извор: Митрополија црногорско-приморска