Владика Силуан служио у Гринзбороу

Владика Силуан служио у Гринзбороу
Владика Силуан служио у Гринзбороу
Владика Силуан служио у Гринзбороу
Владика Силуан служио у Гринзбороу

Његов Преосвештенство Владика аустралијско-новозеландски г. Силуан служио је 20. новембра 2016. године, на дан када прослављамо Света 33 мученика у Мелитини и Преподобног Лазара, свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве у Гринзбороу, у Мелбурну.

Уз Преосвештеног Владику, крај светог олтара били су старешина храма јереј Владислав Шиповац, протојереј ставрофор Чедомир Видеканић и архимандрит Петар (Радуловић), као и ђакони Александар Ивановић и Небојша Тумара. Будући да је ово била прва званична посета Његовог Преосвештенства храму Светог Саве, Преосвећени је положио свој архијерејски потпис на прве странице престоног Јеванђеља као и на антиминс који почива на часној трпези храма.

Након свете Литургије, уприличена је трапеза љубави, на којој се владика Силуан обратио верном народу, беседећи на тему хришћанске врлине праштања и молећи окупљене вернике да и сами преузму на себе улогу миротвораца те да настоје да приволе све оне који су отпали од мајке Цркве да се врате у њено окриље.

Након ручка који су припремиле сестре Кола српских сестара Огњена Марија, које је активно при храму Светог Саве, уследила су бројна питања верних. Окупљени народ је био видно одушевљен када је владика Силуан, у настојању да са присутнима подели живу реч, ишао од стола до стола, поздрављајући се и разговарајући са свима. Свако од присутних био у могућности да буде у благословеној близини свога Архијереја и да са њим подели своја премишљања о вери и хришћанском животу.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска