Владика Стефан освештао ОШ „Ђура Даничић“

Владика Стефан освештао ОШ „Ђура Даничић“
Владика Стефан освештао ОШ „Ђура Даничић“
Владика Стефан освештао ОШ „Ђура Даничић“
Владика Стефан освештао ОШ „Ђура Даничић“

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, освештао је 11. јануара 2019. године просторије Основне школе Ђура Даничић у насељу Браће Јерковић.

Саслуживали су архијерејски намесник протојереј-саврофор Бранко Топаловић, протојереј-саврофор проф. др Драгомир Сандо, протојереј Драган Павловић, јереји Милан Марић и Вук Матијашевић, протођакон Стеван Рапајић и ђакони Саша Глишић и Немања Ристић.

Епископа и свештенство са радошћу су дочекали ученици, родитељи, наставници и сви запослени у ОШ Ђура Даничић. После благосиљања школских просторија светим јелејем, Епископ ремезијански г. Стефан освештао је школу и одржао надахнуту беседу:

-Као народ благословени смо што је дошло време да у школама и слободно призивамо име Господње и славимо Светог Саву, просветитеља српског рода. Користим прилику да похвалим све запослене у овој просветној установи, а посебно директорку школе гђу Ирену Иванов Каличанин која је допринела овом светом чину освећења школског здања. То је сигурно највећа ствар која је могла да уради као директор школе. Желим вам мир и сваки Божји благослов.

Пошто је Хор нижих разреда отпевао неколико песама посвећених Светом Сави, присутнима се обратила и директорка школе: -Кроз молитвени чин освећења школе помолили смо се Господу да учини наша дела Њему угодним, да нас благослови да међу нама влада мир и толеранција, да оснажи наше духовне силе док предајемо знање нашим ученицима - Творцу на славу, родитељима наших ученика на радост, а Цркви и отаџбини нашој на корист.

У организацији свечаног чина освећења школе, коју већ 49 година похађају малишани из насеља Баће Јерковић, учествовали су сви чланови колектива на челу са директорком школе Иреном Иванов Каличанин.

вероучитељ Србислав Г. Луковић