Владика Василије добио плакету општине Добој за допринос развоју међуљудских и међунационалних односа

Преосвећени Владика зворничко-тузлански Г. Василије добио је 27. јуна 2008. године на Павловић Универзитету у Добоју, плакету општине Добој за допринос развоју међуљудских и међунационалних односа као и за значајан допринос развоју толеранције међу грађанима.

Свечаност је организована поводом Дана општине Добој.

Његовом Преосвештенству плакету су уручили начелник општине Добој господин Обрен Петровић и председник СО Добој господин Енес Суљкановић.

Владика Василије се захвалио представницима општине изразивши задовољство јер ово признање добија у граду у коме је одрастао.

" Добро чините један другоме да вам никада не досади, каже се у Књизи живота. У временима у којима живимо, људскост, доброта и племенитост су императиви за свакога човјека. Ако прихватимо да нам је Бог заједнички Отац на небесима а да смо ми његова дјеца, онда нам је заједнички циљ да се уподобимо и приближимо Богу а Њему ћемо се приближити преко чињења добрих дјела. Желим овој општини да честитам њен дан. Желим овоме граду и свим селима која припадају овој општини свеопшти просперитет. Желим да у овој општини нико не плаче него да сви буду радосни у љубави Господњој. Хвала вам, у име свих присутних, на праћењу рада појединаца у овој општини иако ја нисам навикао на признања. Навикао сам да ме људи оговарају, да изговарају рђаве ријечи о мени. Ево сада у мом граду, граду мога дјетинства и радости, мој пут иде даље, пут љубави и самилости. Хвала вам на овоме признању", истакао је у обраћању присутнима Владика Василије.

Извор: Епархија зворничко-тузланска