Волонтери Православног хришћанског мисионарског центра посетили Индонезију

  Православна Епархија Сингапура и Јужне Азије у сарадњи са Православним хришћанским мисионарским центром (ПХМЦ) покренула је пограм верског образовања на Суматри, у Индонезији, од 28. јуна до 12. јула 2015. године.

Седам волонтера из Сједињених Америчких Држава (г. Ричард Џ. Мор, Меган Хаак, гђа Роберта Сарде, јереја Ренеа Риција, Максим А.М. Крол, Николас Бирбилис, о. Нејтан Д. Крол) под вођством оца Мартина Риција, директора ПХМЦ, отпутовало је на Суматру; овде су имали посебне презентације за професоре и студенте Православне богословске школе Светог апостола Павла у Медану, као и за студенте школа компјутерских наука и пословне администрације Политехничке академије.

Волонтери су такође посетили школе Свету Софију и Свети Никита Православне мисије у Медану, одржали предавања и имали прилику да разговарају са образовним особљем и студентима.

Током свог боравка на Суматри чланови групе ПХМЦ били су у могућности да учествују у катихетским програмима, да посете православне заједнице и задужбине (Православни интернат и болницу Пресвете Богородице) у Медану и околини и да учествују у Божанској Литургији и рукоположењима два нова индонежанска свештеника у суботу 11. јула, а којим је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит Сингапура у Јужне Азије Константин.

Ово је било посебно радостан и благословен дан за Православну епархију, Митрополит Константин је служио Божанску Литургију у Саборном храму Светог Димитрија у Медану, на Суматри, и рукопроизвео је ђакона Лукаса Тобинга у чин јереја, а г. Чаритона Зегу у ђакона.

Двојица свештеника, који служе православној заједници на Суматри, дипломци су Богословске школе Св.  апостола Павла у Медану. Ђакон Чаритон наставиће да служи у Основној школи Св. Николе при православној мисији у Нијасу, на Суматри.

Извор: Православие.ру