Врање: У сусрет Божићу

Врање:  У сусрет Божићу
Врање:  У сусрет Божићу
Врање:  У сусрет Божићу
Врање:  У сусрет Божићу

У организацији Одбора за веронауку Православне Епархије врањске, oд 24. до 29. децембра 2016. године у Врању је традиционално - четврти пут - одржана културно-просветна манифестација У сусрет Божићу. Идејни творци ове манифестације су вероучитељица Ивана Стаменковић и учитељица Слађана Димчић, a на реализацији пројекта радио је велики број сарадника.

Божић, празник рођења новог живота, празник деце и детињства, празник родитељства - очинства и материнства, празник радости, љубави и даривања, украшен је, у српском народу, најлепшим верским обичајима и обредима. Та богата српска традиција, жеља да се она очува и жеља да се истакну све њене вредности, подстакла је ауторе да реализују низ активности под заједничким називом У сусрет Божићу.

Манифестација је обухватала:

  • 24. децембар 2016. године - ликовна радионица - Божићна честитка
  • 25. децембар 2016. године - изложба награђених ликовних радова
  • 28. децембар 2016. године - јавни час вероучитељице Иване Стаменковић: Празнујемо Рођење Христово - Божић.
  • 29. децембар 2016. године - смотра сценских приказа  - Божићна прича

Подршку манифестацији својим присуством и благословом пружио је и Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије, као и свештеник Небојша Стојадинов и координатор за верску наставу протосинђел Методије (Марковић).

Велики број деце из скоро свих основних школа врањске општине учествовао је у овим активностима. Дечји креативни радови учинили су да комисија која прегледа радове има тежак задатак да од мноштва изванредних издвоји оне најбоље.

Извор: Епархија врањска