Вујановић: Одбор за освештање храма је формиран на основу традиције

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић казао је у Рожајама да је почасни одбор за освештање храма Христовог васкрсења у Подгорици „слиједио једну традицију односа према великим црквеним и вјерским догађајима“.

„Ви знате да смо недавно обиљежили 12 вијекова преноса моштију светог Трифуна и да је у том почасном одбору био министар културе, а у име града Котора је била предсједница Општине, да смо у августу обиљежили осам вијекова Ђурђевих ступова, гдје су у почасном одбору били министар здравља и предсједник Берана. Сада обиљежавамо 17 вјекова Миланског едикта, освјештава се храм и Влада је дала своје представнике, а у име главног града ту је градоначелник.“, одговорио је Вујановић на питање новинара да прокоментарише изјаву предсједника Скупштине Ранка Кривокапића да је одбор више једнопартијски него државни.

„Мислим да се слиједи једна добра логика поштовања највећих вјерских догађаја у Црној Гори који очигледно изазивају високо интересовање и међународне заједнице, овај посебно. Мислим да је Влада слиједећи тај модел одредила и састав овог почасног одбора, међу којима и градоначелника који је домаћин те манифестације.“, рекао је Вујановић.

Вијести

Извор: Митрополија црногорско-приморска