Заседање Централног тела за Храм Светог Саве и парастос добротворима Храма

ХрамУ суботу, 17. маја 2008. године, у Патријаршијском двору, одржано је редовно заседање Централног тела за довршење Спомен-храма Светог Саве на Врачару, чији су чланови Светог архијерејског сабора и представници свих епархија Српске православне цркве.

На седници је у присуству свих Преосвећених владика СПЦ, Извештај о грађевинским радовима у протеклих годину дана (мај 2007/мај 2008), као и Динамички план будућих радова (мај 2008/мај 2009), поднео протонеимар Спомен-храма проф. др Војислав Миловановић.

ХрамФинансијски Извештај поднео је главни благајник Храма Св. Саве при Патријаршији, г. Раде Минић, а протонеимар је представио и резултат медијских активности своје Канцеларије током претходне године. На седници су усвојени СВИ Извештаји и планови рада за наредних годину дана.

ХрамПосле седнице Централног тела, у 13 часова, у Спомен-храму Светог Саве, Преосвећени архијереји чланови Светог архијерејског сабора СПЦ, служили су парастос свим преминулим ктиторима-задужбинарима, великим добротворима, добротворима и приложницима Спомен-храма Светог Саве на Врачару.

Канцеларија протонеимара Храма Светог Саве на Врачару