Заседање Међународне комисије за теолошки дијалог између Англиканске и Православне Цркве

У периоду од 4. до 11. септембра 2013. године одржаће се званично редовно заседање Међународне комисије за теолошки дијалог између Англиканске и Православне Цркве (International Commission for Anglican-Orthodox Theological Dialogue = ICAOTD)

Домаћин скупа је Српска Православна Црква, а овај значајан скуп - који окупља преко 30 најистакнутијих великодостојника, професора и богослова обеју Цркава - одржава се у Новом Саду, у организацији Епархије бачке, у конгресној дворани хотела Центар.

Тема овогодишњег теолошког дијалога, као и током претходних редовних скупова поменуте Међународне комисије, јесте питање идентитета и смисла људског бића у Исусу Христу укључујући и однос хришћанске антропологије према горућим питањима савременог доба каква су, на пример, питања биоетике, генетског инжињеринга, полног идентитета, еутаназије, екологије или питања везана за социјално-политички домен и људска права, односно за питања глади, неједнакости, ропства, ратовања међу народима, нацијама и државама, као и питања односна на промене у психолошким структурама појединаца и породица изложених маргинализацији, самоћи, насиљу, наркотицима, медијској пропаганди и друга.

Извор: Епархија бачка