Завршено снимање документарца о бугарском „живом свецу“

После неколико месеци снимања завршен је документарни филм о бугарском свецу овог столећа „Дјадо Добри“, јављају локлна средства информисања. Бугарски, немачки и амерички продуценти изјавили су да овај посао улази у коначну фазу. Кроз неколико месеци филм ће се емитовати у Бугарској и другде, а испричаће причу о човеку који је велики део свога живота посветио помагању Цркви.

 Филм „Тихи анђео“ ће приказати интервјуе с породицом, рођацима, пријатељима, али и са бугарским последњим краљем и бившим председником владе Симеоном.

За 2013. годину Дјадо Добри је добио награду међународне организације за хуманитарни подвиг, и приликом гласања жирија добио је више гласова него сви други предложени хуманитарци заједно.

Ова икона милосрђа дошао је у жижу пажње кад је откривено да је годинама пошачио више од 10 км од свог места  Бајлова до Софије, где је просио у добротворне сврхе.

Испред улаза у Саборну цркву св. Александра Невског у Софији, највеће цркве у Бугарској, Дјадо Добри је скупио око 20.000 евра за ту Саборну цркву и 5.000 евра цркву светих Кирила и Методија у Бајлову. Године 2000. оставио је сву своју имовину Бугарској Цркви и сада живи у једној згради при цркви светих Кирила и Методија у Бајлову.

Извор: Православие.ру ( Р.Ракић)