Здравље патријарха Илије је боље после инфекције жучне кесе

Здравље Патријарха Католикоса Тбилисија и целе Грузије Илије II углавном се побољшало након грипа који је довео до инфекције жучне кесе. -Не могу да причам о конкретним клиничким детаљима, али могу да потврдим да је опште здравље Предстојатеља Грузијске Православне Цркве Илије II све боље, мада нису сви ризици отклоњени, изјавио је грузијски министар здравља Давид Сергеенко.

Првобитно је препоручено Патријарху да иде у Немачку ради могуће операције и случаја да се инфекција не смањи, али је он то одбио, према наводима Интерфакс-религије. Уместо тога, немачки експерт - који се бринуо о патријарху Илији у претходне две године током његових планираних прегледа у једној од најбољих клиника у Берлину - стигао је у Грузију да лично прегледа Патријарха.

Главни хирург у болници Хелиос Берлин-Бух Мартин Штрик изјавио је да у овом тренутку не види потребу за операцијом. Према речима личног доктора патријарха Илије Цицане Шартаве, Патријархово здравље је стабилно и он се одмара код куће под дневним надзором хирурга.

Извор: ОСР (превод - Информативна служба СПЦ)