Зидни календар Православне епархије врањске за 2010. годину

У издању Православне епархије врањске, а по благослову Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија изашао је из штампе зидни календар за 2010. годину који је посвећен црквама и манастирима Епархије врањске под називом ''Долином Пчиње и Јужне мораве''.

Календар је, као и до сада, посебно дизајниран и опремљен, а на његовим страницама налазе се: Црква Рођења Пресвете Богородице из 14. века, Просечник, општина Трговиште, манастир Светог архангела Гаврила из 14. века, село Лопардинце, општина Бујановац, црква Успења Пресвете Богородице, 14. век, село Мртвица, општина Владичин Хан, црква Преображења Господњег, 15. век, село Стубал, општина Владичин Хан, испосница Свете Петке, село Лепеница, општина Владичин Хан и испосница Светог Прохора Пчињског, 11. век, планина Козјак, општина Бујановац.

Календар је штампан у тиражу од 1000 примерака и, с обзиром на потражњу, већ се размиљша о доштампавању тиража. Календар се може набавити у Књижари ''Отац Јустин Поповић'' која се налази у порти Саборног храма Свете Тројице у Врању.

Извор: Епархија врањска