Хришћански свет

Неки подаци о Римокатоличкој Цркви у Мексику

Према римокатоличком гледишту, Мексико је земља супротности. Као земља с највећим бројем католичког становништва после Бразила, она приказује и најпобожније становништво. Истовремено, политичка елита и интелектуални кругови подстичу антиклерикализам, што је последица променљиве историје ове земље. Па и рат против дроге одражава се на Цркву и њену делатност.

Папа отпутовао на Кубу

Папа Фрања је јутрос кренуо на путовање у Мексико да би се увече задржао на хаванском аеродрому  на Куби и овде сусрео са Сверуском патријархом Кирилом. Ово је  први пут да се руски Патријарх састаје с римском Папом, па се овај сусрет сматра историјским. После двочасовног разговора ова два поглавара потписаће заједничку изјаву. Сматра се да ће теме разуговора бити мир у свету, праведност и заштита човекове средине, као и претешко стање хришћана на Блиском истоку.

Католикос Арам I осветио недељну дечју школу

 У недељу 8. фебруара једна група деце која похађа недељну школу са својим родитељима присуствовала је Литургији у Антелији и добила благослов од поглавара своје Цркве Католикоса Арама I.

Католикос свих Јермена примио председницу Народне скупштине Србије

У Светом Ечмиадзину, 9. фебруара 2016. године, Његова Светост Карекин II, Врховни Патријарх и Католикос свих Јермена, примио је председницу Народне скупштине Републике Србије Мају Гојковић и њену делегацију. Са њом је био и потпредседник Народне скупштине Републике Јерменије г. Едвард Шармазанов.

Хришћани у Великој Британији у мањини

Председник Римокатоличке бискупске конференције кардинал Николс и англикански бискуп Лондона  Ричард Чартрес дају овакву оцену.

Практикујућих хришћана у Великој Британији, је по мишљењу ових великодостојника, све мање и представљају мањину, сличну оном броју прогоњених католика у време Реформације. Ово гледиште су према извештају дневног листа Дејли Телеграф¸ изразили председник Католичке бискупске конференције Енглеске и Велса кардинал Винсент Николс и англикански бискуп Лондона Ричард Чартрес.

Најстарија јеврејска библија ушла на листу Унеска

Регистар „Memory of the World“  обухвата 350 докумената која, према оцени Унеска, представљају културну прекретницу човечанства.

Такозвани Кодекс из Алепа (Сирија) која је најстарија јеврејска рукописна књига, биће унет у дигиталну светску листу Унеска „Memory of the World“.