Хришћански свет

Папа Фрања допутовао у Јерменију

Папа Фрања допутовао у Јерменију
Папа Фрања допутовао у Јерменију
Папа Фрања допутовао у Јерменију
Папа Фрања допутовао у Јерменију

На дочеку на аеродрому  биле највише црквене и државне личности. – За страдања Јермена  у Првом светском рату Папа опет  употребио израз „геноцид“

Папа Фрања, епископ римски, допутовао је у Јерменију данас 24. јуна 2016. На аеродрому су га дочекали Његова Светост католикос-патријарх свејерменски Карекин II и председник Јерменије Серж Саргсјан с највишим државним и црквеним великодостојницима.

На Духове јудејски екстремисти хтели прекинути православно богослужење

Јерусалим 23. јуна – Група јеврејских екстремиста покушала је 20. јуна да спречи одржавање православног богослужења у Сионској горници у Јерусалиму, на месту где је, по предању, Исус Христос обавио Тајну вечеру и где је Дух Свети сишао на Апостоле на дан Педесетнице.

У ТВ поруци Папа позива Јермене на помирење

„Долазим у Јерменију да приправим пут ка помирењу и да вас обаспем надом“

Ватикан – Јераван 22.06.  – Нешто пре свог путовања у кавкаске земље папа Фрања је ободрио јерменски народ да свој поглед усмери на будућност. У видео поруци која је емитована у среду увече на јерменској телевизији, позвао је он на помирење: „Нећемо дозволити да болне успомене овладају нашим срцем,“ рекао је Фрања.

Сирија: Патријарх избегао атенат

Патријарх Сиријско-православне Цркве Игњатије Јефрем II Карим је у последњем тренутуку избегао атентат на њега. Сходно инфомацијама портала Asianews од понедељка, некакав самоубица је у недељу за време молитве у северно-сиријском покрајини Qamischli себе и своје окружење дигао у ваздух.

Секретаријат ОСР осуђује напад на Патријарха Игњатија Јефрема II

Секретаријат  информативне агенције  Orthodoxy Codnate Page оштро је осудио покушај убиства Патријарха Игњатија Јефрема  II и напад на хришћанске вернике у Камишлију од стране једног бомбаша самоубице.

”Ми строго осуђујемо таква варварска дела, која представљају озбиљан злочин против човечности. Бог штити нашег вољеног Патријарха Његову Светост Игњатија Јефрема антиохијског и свег Истока од свих опасности.

Евангеликалне заједнице у Африци и Азији расту веома брзо

У Африци и Азији евангеликалне заједнице расту веома брзо. Сходно проценама, око 50.000 људи свакога дана постану хришћани. Отуда су старешине тих заједница преко потребни. Да би се са развојем држао корак, мора се у тим земљама развоја обучити око двамилиона пастора. Ово је саопштено на ”Global Proclamation Congress for Pastoral Trainers“ у тајландском Бангкоку.