Звездана код Патријарха

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј примио је 13. маја 2011. године у Двору Српске Патријаршије храбру девојчицу, Звездану Јурицу, са родитељима Валеријом и Слободаном, братом Немањом и члановима редакције "Светосавског звонца".

Звездана је са мајком, борећи се против опаке Батенове болести, путовала чак на други крај планете, у Кину, где једино постоји могућност лечења ове опаке и смртноносне болести. Хуманитарном акцијом "Светосавског звонца" и његових читалаца: "Помозимо да се Звезданина звезда не угаси" у току фебруара и марта месеца 2011. године сакупљена су средства за Звезданино лечење у Кини. На пут наде је Звездана са пожртвованом мајком Валеријом кренула крајем марта месеца. Жељно смо ишчекивали вести.

"Звездана је боље, може сама да седи и стално се смеје" - биле су прве речи које смо чули од Звезданине мајке, одмах по повратку са лечења у Пекингу. После ових речи, уздах олакшања и осмех озарио је лица свих нас који смо жељно ишчекивали вести из Кине.

Благодарни смо свима који су се акцији придружили. С Божјом помоћу је побеђено време (које је за Звездану, без нове дозе лекова, неумитно истицало).

Напредак после лечења у Кини је већ видљив, а прави резултати ће моћи да се сагледају после два месеца, колико је потребно да би се показали резултати те нове методе лечења.

Надамо се да ће се лек против ове опаке болести на време појавити у слободној продаји, што би омогућио равноправнију битку против Батенове болести.

Извор: Светосавско звонце