"Звонце", веронаука и информационе технологије

Захваљујући започетој сарадњи "Светосавског звонца" и Градске Општине Врачар, као својеврсна подршка вероучитељима који предају наставу ђацима трећих и четвртих разреда основних школа на територији општине од ове школске године обезбеђени су лап-топ рачунари марке "Тесла" који се од 2009. године додељују свакој новој генерацији трећака.

У свечаној сали Градске Општине Врачар тим поводом 9. новембра 2010. године организован је пријем чији је домаћин био је председник општине г. Бранимир Кузмановић, а у име Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке поред вероучитеља пријему је присуствовао и Његово Преосвештенство Епископ хвостански и викар Патријархов Г. Атанасије.

Присутнима се најпре обратио речима добродошлице г. Кузмановић, који је између осталог, истакао значај едукације деце кроз образовни систем и проширивање начина и могућности њене реализације кроз примену савремених информационих технологија. Он је такође изразио и задовољство што се од ове године у тај пројекат укључује и настава веронауке.

Његово Преосвештенство Епископ Атанасије је захвалио на указаном поверењу и истакао да је веома похвално што ова локална самоуправа на један савремен и непосредан начин жели да и деци која иду на веронауку и њиховим вероучитељима омогући што квалитетнију наставу.

Сврха ове сарадње поред тога што омогућава прогресивније и креативније укључивање наставника веронауке у рад са ђацима јесте и тај што Црква као активни друштвено-социјални субјект нашег друштвеног система узима и директног учешћа у едукацији и изградњи информатичког друштва делећи и преузимајући одговорност у времену у којем живимо размишљајући прагматично о временима која нам неумитно долазе.

Извор: www.zvonce.spc.rs