Архијереји Силуан и Херувим у Епархији далматинској

Published On: 26/07/2021

Владика Никодим: Када долазите да нас обиђете ми осећамо да нисмо сами, да нисмо остављени нити заборављени. Владика Силуан: Желим да вам пренесем поздраве и молитве свих оних из моје Епархије који су родом из ових крајева, а има их пуно.

Преосвећена господа Епископи аустралијско-новозеландски Силуан и осечкопољски и барањски Херувим посетили су 21. јула 2021. године Епархију далматинску. Тим поводом служена је доксологија у манастиру Крки, а Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим је гостима захвалио на указаној пажњи.

„Хтео бих да пожелим добродошлицу господи Епископима, мада је епископ Херувим овде један од наше сабраће. Овај манастир је и његово место подвига. Налазимо се у највећој светињи православне Далмације и зато се надам да ћете се добро осећати са нама и да ћете нам често долазити и кроз то пружити утеху свима нама који овде пребивамо и молимо се Господу. Када долазите да нас обиђете ми осећамо да нисмо сами, да нисмо остављени, нити заборављени“, рекао је владика Никодим.

Владика Силуан је срдачно поздравио све чланове крчког братства и заблагодарио епископу Никодиму: „Осећам се веома радосно, јер сам овде у овој светињи која је дала многе вредне људе нашој светој Цркви и која је народ крепила кроз векове. Желим да вам пренесем поздраве и молитве свих људи из моје Епархије који су родом из ових крајева, а има их пуно. Благодарим Господу што сам данас овде, а и када нисам ту у молитвама сам увек са вама“, поручио је Епископ аустралијско-новозеландски.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести