Архијерејска Литургија и помен у Коњицу

Published On: 21/06/2021

У суботу, 19. јуна 2021. године, на Духовске задушнице у храму Светог Василија Тврдошког и Острошког на гробљу Мусала у Коњицу служена је света архијерејска Литургија којом је началствовао Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије уз саслужење протојереја-ставрофора Радивоја Круља и свештеника Александра Шмање и Дејана Грчића. 

Након свете Литургије служен је помен упокојеним и пострадалим Коњичанима, као и невино пострадалој деци Петру (7) и Павлу (5) Голубовић, који су са својим родитељима зверски побијени почетком јула 1992. године у Коњицу. 

У својој беседи над гробом дечака епископ Димитрије је рекао да жртва ова два дечака Петра и Павла узроди родом праштања, љубави и новог вечног живота: -Тако је одувек било, то можда превазилази наше поимање, али тако су говорили древни светитељи да је крв мученика сјеме хришћана, сјеме живота. Тако и ми да не губимо наду, јер остављена нам је слобода у овом животу да постанемо или свети људи Божји или на жалост људи звијери, па се тако могу десити и разни злочини и звјерства. Преко свега тога да нам да Бог да имамо вјере, да наш бол простремо пред ране Христове и пред лик Христов, да би нам Он тај бол ублажио…

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Најновије вести

Повезане вести