Архијерејска Литургија у Саборном храму у Бечу

Published On: 22/02/2021

У Недељу митара и фарисеја, припремној недељи Великог поста, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј је служио свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве у Бечу. Саслуживао је протојереј Ђорђе Пантелић.

У складу са тренутним епидемиолошким мерама у Аустрији, Саборни храм је био испуњен верним народом уз одређену дистанцу. Епископ је у својој Богом надахнутој проповеди пренео вест верном народу о избору новог Патријарха српског,Његове Светости г. Порфирија, коју су верници са одушевљењем примили. Епископ је позвао на јединство, љубав и молитву, на све оне врлине које су потребне човеку хришћанину који живи у Цркви.

-Избор новог Патријарха, Његове Светости г. Порфирија, кога је Дух Свети у ова тешка времена послао нашем роду, потврда су јединства и саборности на коме почива Српска Православна Црква. На нама је да уз новог Патријарха чија је улога обједињујућа, сачувамо дух саборности и заједништва, рекао је Епископ који је похвалио стрпљење и љубав верног народа према својој Цркви и очински их посаветовао да се придржавају мера које прописују надлежне власти како би на тај начин показали бригу једни за друге, а и избегли затварање храмова.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести