Бадње вече у Шибенику

Published On: 10/01/2022

Вечерња служба у шибенском Саборном храму 6. јануара 2021. године окупила је велики број верника из Шибеника и околине који су у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику желели да крену заједничком молитвом уз Његово Преосвештенство Епископа далматинског г. Никодима.

-Данас смо се сабрали, драга браћо и сестре, да бисмо се радовали, као што се каже у песмама које ћемо ових дана слушати – Христос се рађа, славите! Ми, хришћани, смо позвани на то да се радујемо и да прослављамо ту тајну највећу од свих којом нас је сам Бог благосовио, јер је Он ‘толико заволео овај свет да је и Сина свога Јединороднога дао да свако ко верује у Њега не погине, него да има живот вечни’. Једно од лица Свете Тројице, Бог Син, се вољом Очевом оваплотио од Марије Дјеве која је у име свих нас пристала да у своју утробу прими самога Бога, да на тај начин постане већа од небеса, зарад нас и нашега Спасења и тако буде мајка, како самога Бога, тако и свих нас, беседио је владика Никодим и додао:

-Тај Бог је, како је говорио отац Јустин Ћелијски, Богочовек Исус Христос, дошао на овај свет и унизио себе, да би нас узвисио. Зато ми треба да ценимо Његову жртву и да се трудимо да Му се уподобимо, да живимо са Христом, по Христу и у Христу и тако постанемо мала браћа Христова. То можемо постићи само ако се окупљамо при нашим светим храмовима и трудећи се да учешћем у Светим Тајнама достигнемо ту меру савршенства Христовога и постанемо деца Божија“, рекао је Епископ Никодим. На крају своје беседе он је пожелео свима срећне Божићне празнике и нагласио да је Божић дан када нико није сам, јер се у нашим молитвама и светима храмовима има места за свакога.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести