Бадње вече у Шибенику

Published On: 08/01/2021

Верни народ шибенског краја свечано је, уз свога Епископа, дочекао Бадње вече и уочи једног од највећих празника, заблагодарио Господу на вечерњој служби. Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим обратио се окупљеним верницима: -У ове дане изузетно је важно да размишљамо о величини Божје љубави, јер је Бог тако заволео овај свет да је и Сина Свога Јединородног дао да свако ко верује у Њега не погине, него да има живот вечни.

-У навечерје једног од највећих хришћанских празника желим да вам се обратим поздравом који значи наду, мир и љубав и који је свима нама, који смо православни хришћани, добро познат: Христос се роди! Окупили смо се овде данас, као и сваке године, да започнемо прославу празника Рођења Господа Бога и спаса нашег Исуса Христа. Друго лице Свете Тројице, Господ наш Исус Христос је ушао на овај свет зарад нас и нашега спасења, да би пружио наду свима нама који пребивамо у овом ‘свету који у злу лежи’. Тај Господ, драга браћо и сестре, ево већ две хиљаде година и на данашњи дан долази да нас утеши, а то нам је нарочито потребно у ова смутна времена када смо суочени са разним невољама, истакао је Владика и додао:

-Боримо се против пандемије и живи смо сведоци овога што се догодило нашим ближњима, та несрећа која их је задесила са земљотресом позива нас да умножимо своје молитве, да се окупљамо у црквама и молимо да свемилостиви Господ погледа све нас. Ја сам пре пар дана ишао са митрополитом Порфиријем и владиком Герасимом да обиђемо те људе и могу да кажем да сам се на многе начине ужаснуо том несрећом која их је задесила и то усред зиме, али не само тим, већ и тиме како они живе и у којој сиротињи, сада у 21. веку, када се и ми налазимо у Европској унији. Ипак, једна ствар ме утешила, а то је што сам видео позитивне мисли, видео сам људе који носе то своје страдање гледајући у овај свет са надом. Зато желим да вас позовем да никада не заборавимо оно што је говорио наш патријарх Павле, да будемо људи и да им свако од нас помогне колико је то у могућности.

Извор: Епархија далматинска

Најновије вести

Повезане вести