Бања Лука: Свечана академија уочи Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Published On: 17/09/2021

У порти Саборног храма Христа Спаситеља у Бањој Луци 14. септембра 2021. године, уочи Дана српског јединства, слободе и националне заставе, одржана је свечана академија.

Свечаности су присуствовали председница Републике Српске гђа Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске г. Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ г. Милорад Додик, председник Народне скупштине Републике Српске г. Недељко Чубриловић, изасланик Председника Републике Србије и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања гђа Дарија Кисић Тепавчевић, градоначелник Бања Луке г. Драшко Станивуковић, Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем, као и многе угледне личности из културног и јавног живота Српске.

У оквиру свечане академије приређен је богат културно-уметнички програм током којег су наступили Полицијски оркестар МУП Републике Српске и Мешовити хор СПД „Јединство“.

Током обраћања, председница Цвијановић је истакла да ће важан корак у очувању српског идентитета бити усвајање Закона о заштити, очувању и употреби српског језика и ћириличног писма у скупштинама Републике Србије и Републике Српске. На свечаној академији обратили су се и министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић, као и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, који је нагласио: -Никада није било веће јединство између Републике Српске, Републике Србије и Српске Православне Цркве. Један горостас за наш народ, а то је Српска Православна Црква, учинила је све да очува наш језик, писмо, наш говор, крсну славу, идентитет.

Извор: hhsbl.org

Најновије вести

Повезане вести