Беч: Делегација Градског већа код владике Андреја

Published On: 13/04/2022

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј примио је 8. априла 2022. године у аудијенцију делегацију Градског већа аустријске престонице, предвођену челником Градског већа г. Карлом Марером који је показао велико интересовање за рад Српске Цркве у питањима свестраног дијалога међу културама и нацијама на просторима Епархије аустријско-швајцарске.

Чланови делегације били су др Гудрун Куглер, подручни портпарол за људска права и избеглице, гђа Лаура Саксленер, главни секретар Народне странке, г. Јан Ледоховски, портпарол хришћанских демократа у Бечком градском већу, и сарадници.

Током значајног пријема који је уприличен у свечаној сали Епархије, епископ Андреј и  гости су разменили мишљења о плодоносној сарадњи Српске Православне Цркве са институцијама у Републици Аустрији, као и о актуелним догађајима који се тичу живота српског народа на простору Беча и Републике Аустрије уопште. У конструктивном разговору дискутовало се и о улози Српске Цркве у друштву, о важним темама из јавног и политичког живота, о условима рада Српске Цркве у Аустрији, о међуверском дијалогу и такође о актуелним догађајима у свету.

На крају пријема, Владика Андреј уручио је г. Мареру и његовој пратњи на дар шематизам Епархије аустријско-швајцарске на српском и немачком језику, срдачно захваливши на званичној посети, са жељом да се настави драгоцени контакт.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести