Благовести у Вери

Published On: 08/04/2022

На празник Благовести, 07. априла 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ осечкопољски и барањски г. Херувим богослужио је у храму посвећеном Светом Благовештењу Пресвете Богородице у Вери.

Саслуживали су архимандрит Герман Богојевић (Епархија канадска), протојереји-ставрофори Чедо Лукић, архијерејски намесник боровски, Милован Влаовић, други парох даљски; јереј Милош Кузмановић, парох верански и ђакон Војислав Николић.

-У Тајни Благовести, када Пресвета Богородица добија благослов да ће зачети без мужа, да ће родити Сина Спаситеља нашега Господа Исуса Христа, видимо оличење послушности речи Божијој и служењу Цркви Божијој. ”Ево слушкиње Божије, нека буде по вољи Твојој” – у тим речима испуњава се целокупна димензија послушности. Црква функционише на тај начин да је све подређено послушности, благослову и свему ономе што нас на неки начин усмерава ка Христу, што је део уског пута нашега животнога подвига. Требамо увек да служимо Цркви Божијој, непорочно, да служимо увек у љубави, да служимо у послушности и разумевању, речи су епископа Херувима.

Извор: Епархија осечкопољска и барањска

Најновије вести

Повезане вести