Благодарност једном истинском служитељу Олтара

Published On: 06/06/2021

У четврту недељу по Васкрсу, познату као Недеља о раслабљеном, 23. маја 2021. године, парохијани Светог архангела Михаила у Саратоги су приредили пригодан опроштајни банкет протојереју-ставрофору Слободану Јовићу.

У низу дирљивих говора, између осталих, председник парохије Крис Милошовић и председница Кола српских сестара, Малена Аџић, захвалили су Проти и његовој супрузи протиници Ђурђији на свему што су учинили за Цркву и парохију Светог архангела Михаила.

Будући да је у току био Сабор Српске Православне Цркве, епископ Максим није могао да присуствује догађају тако да је епархијски секретар ђакон Владан Радовановић саслуживао и присуствовао банкету.

Свештеници из суседних парохија Василије Цвијановић (Морага) и Ђурица Гордић (Сан Франциско) приспели су на банкет. Том приликом, свештеник Василије Цвијановић је, по благослову епископа Максима, протојереју-ставрофору Слободану Јовићууручио орден Светог Севастијана Џексонског.

У свом обраћању, свештеник Василије Цвијановић је подсетио да се свештеници никада сасвим не пензионишу, него да узвишену службу настављају до краја свога живота. Протојереј Ђурица Гордић се захвалио протојереју-ставрофору Слободану Јовићу за све године вредног рада и труда како за парохију тако и за читаво намесништво Сан Франциска.

После доделе ордена, протојереј-ставрофор Слободан Јовић је у свом емотивном говору истакао да је веома пријатно изненађен указаном почашћу и додао: – Владика Максим ме је увек подржавао и увек ће ми остати у најлепшем сећању. Могу отворено да кажем да је био најбољи Владика под којим сам служио и он ће увек остати мој Владика. Хвала владико Максиме где год био!

Извор: Епархија западноамеричка

Најновије вести

Повезане вести