Богословље код Срба: изазови и перспективе

Published On: 17/12/2021

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је благословио и отворио научни скуп „Богословље код Срба: изазови и перспективе“ поводом стогодишњице почетка рада Православног богословског факултета Универзитета у Београду и осамстогодишњице Беседе о правој вери, коју је под сводовима манастира Жиче произнео Свети Сава.

Свечана прослава је одржана у крипти Саборног храма Светог Саве 15. децембра 2021. године, док је радни део научног скупа настављен сутрадан, 16. децембра 2021. године, на Православном богословском факултету. Научни скуп су организовали Православни богословски факултет Универзитета у Београду и Храм Светог Саве на Врачару.

Патријарх српски Порфирије: Беседа о Беседи о правој вериПротопрезвитер-ставрофор проф. др Владимир Вукашиновић: Високо теолошко образовање код СрбаБићете блажени ви који сте примили веру Божју и сачували је у чистотиДруги дан научног скупа у част великих јубилеја Српске Православне ЦрквеБогословље код Срба: Изазови и перспективe – најава и програм научног скупа

Најновије вести

Повезане вести