Богојављенско пливање за Часни крст у Крагујевцу

Published On: 19/01/2021

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован благословио 33 учесника пливачке трке чија су имена претходно извучена жребом будући да се за такмичење ове године пријавио 101 кандидат.

На празник Богојављења, 19. јануара 2021. године, на језеру у Шумарицама по 18. пут одржана је манифестација Пливање за часни крст. Организатори догађаја су Спортско друштво СВЕБОР, локална самоуправа Града Крагујевца и Градска туристичка организација. Подршку организаторима пружили су свештеници храма Свете Петке у Виноградима где су такмичари присуствовали светој Литургији и великом освећењу воде.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован је благословио 33 учесника пливачке трке чија су имена претходно извучена жребом будући да се за такмичење ове године пријавио 101 кандидат. У присуству градоначелника Крагујевца г. Николе Дашића, председника Скупштине г. Мирослава Петрашиновића, командира Полицијске управе г. Радивоја Дашића, као других представника локалне самоуправе и грађанства, титулу носиоца Богојављенског крста освојио је млади Крагујевчанин Филип Миливојевић. Након трке свим учесницима су уручена признања и пригодни поклони, а победника је традиционално наградила златара Ђани и Коло српских сестара Крагујевац.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести

Повезане вести