Богојављење у Бања Луци

Published On: 21/01/2021

У Бања Луци је свечано прослављен празник Богојављењe. Свету архијерејску Литургију у Саборном храму Христа Спаситеља служио је Његово Преосвештенство Епископ бањалучки г. Јефрем, уз саслужење свештеника и ђакона Епархије бањалучке.         

Богојављењска литија, коју је предводио епископ Јефрем, кренула је испред Саборног храма према мосту „Патра“ у 12 часова. У свечаној литији учествовали су свештеници архијерејског намесништва бањалучког, представници Војске и Полиције, чланови СПД „Јединство“, представници културно-уметничких друштава, градоначелник Бања Луке г. Драшко Станивуковић, председник Скупштине града г. Младен Илић и верни народ.

По доласку на мост „Патра“ извршен је чин великог водоосвећења, након чега се Преосвећени Владика пригодном беседом обратио вјерном народу. Уследило је спуштање Часног крста у ријеку Врбас, као и такмичење у пливању у коме је учествовало 12 младића. Победио је г. Срђан Јолић из Бање Луке, коме су Епископ и Градоначелник честитали и уручили награду. Награђени су и остали учесници због исказане храбрости.

У Богојављењској литији и пливању за Часни крст, због неповољне епидемиолошке ситуације, учествовао је ограничен број верника уз поштовање прописаних мера.

Извор: hhsbl.org

Најновије вести

Повезане вести